Duckrace Weert 2019

 In Blog

Duckrace 2019 wat is dat?

Als je dit leest denk je misschien; Duckrace, wat is dat dan? Nou dat ga ik je met alle liefde uitleggen in mijn blog van vandaag. De Duckrace Weert 2019, bestaat uit 3 races, 2 races met kleine badeendjes en 1 race met grote Business badeenden, gesponsord door bedrijven die ieder hun eigen eend “gepimpt” hebben. Dit evenement vindt plaats in de Zuid-Willemsvaart aan het bassin in Weert. De organisatie ligt in handen van JCI Weert in samenwerking met EK-Stadstriathlon Weert.

Al enkele jaren ben ik lid van JCI Weert. Dit is één van de vele serviceclubs die je in de stad Weert tegenkomt. Als je gevraagd wordt (vaak door een zittend lid) voor JCI, wordt je na 3 vergaderingen (we doen niet alleen vergaderen overigens) “gepind” met een speldje dat je de rest van je lidmaatschap zult dragen bij evenementen en bijeenkomsten buiten de reguliere vergaderingen. Je lidmaatschap eindigt in het jaar dat je 40 wordt.

Ik ben zelf “gepind” in 2014, was toen hoogzwanger van onze eerste zoon Luka. In die periode organiseerde wij met JCI Weert, een wijnbeurs. Met deze beurs trachten wij dan zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel dat van te voren werd bepaald. Na een aantal jaren dit gedaan te hebben zijn wij in 2016 gaan nadenken over een andere activiteit. Zo is de Duckrace gekomen. En dit jaar organiseren wij dit geweldige evenement voor jong en oud voor de derde keer.

Stichting Jarige Job

Ook bij dit evenement willen wij geld op halen voor een goed doel. En dit jaar is dit Stichting Jarige Job. We zijn ontzettend blij met deze fantastische stichting. Veel van de leden van de JCI hebben kinderen en als ouder wil je uiteraard het allerbeste voor je kinderen. Toch zijn er gezinnen waar de ouders uiteraard het allerbeste willen voor de kinderen maar waar de financiële middelen en gewoonweg niet zijn.

Een kind dat zijn of haar verjaardag viert, lijkt vanzelfsprekend maar dat is helemaal niet zo. Dit bewijst Stichting Jarige Job. In Nederland zijn er namelijk 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat de financiële middelen er niet zijn. De stichting zorgt ervoor dat de “jarige Job” een verjaardagsbox ontvangt t.w.v. € 35,00. In deze box tref je versieringen aan, traktaties voor de klas en leraren, wat lekkers voor de visite en uiteraard een mooi cadeau. Ook wij van JCI wilde hier dan ook ons steentje aan bijdragen. Stichting Jarige Job is ons goede doel voor de Duckrace 2019.

Niet alleen Stichting Jarige Job, ook lokale Weerter Sportclubs kunnen centjes verdienen met de verkoop van badeendjes voor de Duckrace. Zoals HV Weert, HV Rapiditas, VC Weert en SV Laar. Door zoveel mogelijk badeendjes te verkopen krijgen zij een gedeelte van de opbrengst. En niet alleen het goede doel en sportclubs hebben profijt van de race. Er zijn natuurlijk prachtige prijzen te winnen als je een eendje hebt geadopteerd want je maakt twee keer kans omdat er twee races zijn.

Omdat ik zelf ook in de organisatie zit van de Duckrace door mijn voorzitterschap dit jaar bij JCI Weert en wij zaterdag 8 juni keihard aan de slag moeten om voor de derde keer een succes te maken van dit evenement ben ik genoodzaakt om de winkel een dagje te sluiten.
Verder is de Weerter Binnenstad slecht bereikbaar voor bezoekers i.v.m. de EK-triathlon
waardoor een groot gedeelte van de stad is afgesloten. Vorig jaar werd dit als zeer vervelend ervaren door onze bezoekers en dit willen we dan ook graag voorkomen.

Adopteer jouw badeendje en maak kans op prachtige prijzen.

Wij hopen uiteraard dat het ook dit jaar weer een succes mag worden. Wil je nu nog kans maken op een mooie prijs? Dan kun je in onze webshop nog een Duckie (of 2-3) bestellen. Na het plaatsen nemen we dan even contact met je op. Hierbij de rechtstreekse link: https://www.geboortesieraden.nl/product/adopteer-hier-je-duckie/

Ik kijk uit naar een mooi evenement met goede doelen.

Liefs Marie-Louise

0