Wat zijn geboortesieraden?

 In Blog

Geboortesieraden

Ja geboortesieraden… we hebben er even over na moeten denken om een goede naam te vinden voor onze producten. Sieraden die gedragen kunnen worden na de geboorte van een kindje. Sieraden voor uiteraard mama, maar ook voor papa, oma, opa, tante etc. etc.

Waar het begon…

Er was eens een mevrouw die op zoek was naar een sieraad ter herinnering aan de geboorte van haar tweeling. Ze had echter een bijzondere wens. Ze wilde namelijk dat de moedermelk die ze nog in de diepvries had liggen gebruiken om in dit sieraad te verwerken. Na onderzoek hier naar te hebben gedaan wisten wij de manier om dit te verwerken.

De verwerking van moedermelk kan op verschillende manieren. Dit kan door het bijvoorbeeld in emaille te verwerken. Onze goudsmid Irene Schildkamp van Innerjewels werkt namelijk op deze manier. De moedermelk kan ook verwerkt worden door het gebruik van UV-hars. Daarnaast gebruiken wij een conserveringsmiddel in combinatie met de hars en moedermelk. De sieraden op onze site van de merken See You Memorial Jewelry en Mimmie Sieraden zijn geschikt voor de verwerking van moedermelk op deze manier.

Personaliseren

Niet iedere vrouw heeft uiteraard een binding met moedermelk. Dit is ook heel persoonlijk. Ik ben zelf een vrouw die geen borstvoeding heeft gegeven aan haar kinderen na de bevalling. Iedere vrouw moet die keuze ook zelf kunnen maken zonder hier over be- of veroordeelt te worden. Dit neemt niet weg dat je mogelijk ook op zoek bent naar iets ter herinnering aan de geboorte van jouw kindje. Ook mama’s die hun kindje niet zelf gebaard hebben zijn mama en kunnen de behoeft hebben aan een herinnering aan dit bijzondere moment.

Voor deze mama’s hebben we de mogelijkheid om gepersonaliseerde sieraden te maken door bijvoorbeeld het gebruik van geboortestenen. Iedere maand heeft zijn eigen geboortesteen en dus ook een eigen kleur. De sieraden met geboortestenen worden vervaardigd door Nicole van Mimmie Sieraden.

Initialen, vingerafdruk en nog veel meer…

Het gebruik van initialen, de collectie van Just Franky en ook Innerjewels heeft inmiddels een collectie waar je initiaal kunt verwerken in een sieraad. Maar ook vingerafdrukken kunnen verwerkt worden in een sieraad. Hier zijn mogelijkheden te over van armband, oorbellen, ring tot manchetknopen. Bijna alle leveranciers kunnen vingerafdrukken verwerken.

Het kan ook zo zijn dat je geen initiaal wilt en/of moedermelk. Misschien wel een haarlokje of een melktandje, omdat je kindje al ouder is. Het kan eigenlijk allemaal. Ook specifieke wensen horen we graag zodat we kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Zoals je kunt lezen zijn er mogelijkheden te over.

Liefs Marie-Louise

0